Poprzednia

ⓘ Elsa Zylberstein – francuska aktorka. Laureatka Césara za rok 2008 dla najlepszej aktorki drugoplanowej, za rolę w filmie Kocham cię od tak dawna. ..




Elsa Zylberstein
                                     

ⓘ Elsa Zylberstein

Elsa Zylberstein – francuska aktorka.

Laureatka Césara za rok 2008 dla najlepszej aktorki drugoplanowej, za rolę w filmie Kocham cię od tak dawna.

                                     

1. Filmografia

  • Tenue correcte exigée 1997 – Lucie
  • Return to Algiers 2000 – żona Pierrea Nivela
  • Metroland 1997 – Annick
  • Féroce 2002 – Zébulon
  • LAmoureuse 1992 – Clairvoyant
  • Teatr cieni Portraits chinois 1996 – Emma
  • Journées froides qui menacent les plantes 2005
  • Unknown Things 2007 – młoda kobieta
  • Jefferson w Paryżu Jefferson in Paris 1995 – Adrienne de Lafayette
  • Czas odnaleziony Le Temps retrouvé 1999 – Rachel
  • Chcę mieć wszystko Je veux tout 1999 – Eva
  • Van Gogh 1991 – Cathy
  • Modigliani, pasja tworzenia Modigliani 2004 – Jeanne Hébuterne
  • Księżna Alexandra Princesse Alexandra 1992 – siostra Ermenegilde
  • Génial, mes parents divorcent! 1991 – La soeur de Thomas
  • Not Afraid, Not Afraid 2001
  • Farinelli: ostatni kastrat Farinelli 1994 – Alexandra
  • Mała Jerozolima La petite Jérusalem 2005 – Mathilde
  • Pourquoi pas le Brésil 2004 – Laetitia Masson/Christine Angot
  • Combat damour en songe 2000 – Lucrezia/Jessica/sułtan
  • Un samedi sur la terre 1996 – Claire
  • Linie Wellingtona As linhas de Torres Vedras 2012 – Irmã Cordélia
  • Mina Tannenbaum 1994 – Ethel Bénégui
  • Ten dzień Ce jour-là 2003 – Livia
  • Lautrec 1998 – Suzanne Valadon
  • Trzy ślepe myszki 3 Blind Mice 2003 – Nathalie Cross
  • Kocham cię od tak dawna Il y a longtemps que je taime 2008 – Léa
  • XXL 1997 – Arlette Stern
  • W poszukiwaniu siebie La cloche a sonné 2005 – Léa
  • Luba i duchy Les fantômes de Louba 2001 – Louba
  • Qui perd gagne!! 2004 – Angèle
  • Kamienny krąg Le concile de pierre 2006 – Clarisse
  • Beau fixe 1992 – Frédérique
  • Nic wielkiego Jinvente rien 2006 – Mathilde Mahut
  • Monsieur N. 2003 – Albine de Montholon
  • Mężczyzna jest kobietą jak każdy LHomme est une femme comme les autres 1998 – Rosalie Baumann
  • Un ange 2001 – Léa Pastore
  • Alisée 1991 – Alisée
  • Baptême 1989 – Gabrielle
  • La Fabrique des sentiments 2007 – Éloïse
  • Ogień i śnieg La neige et le feu 1991
  • La place dun autre 1993 – Florence
  • De force avec dautres 1993 – Do
  • Jutro przeprowadzka Demain on déménage 2004 – Michèle
  • Comment font les gens 1993 – Yvette